Pyszna zielona zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa krem z zielonych warzyw, idealna w porze obiadowej lub na lekką kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    pół puszki groszku
    garść fasolki szparagowej (może być mrożona)
    brokuł
    sól, pieprz, pieprz ziołowy
    bułka
    jogurt naturalny

Pyszna zielona zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie dokładnie umyć i pokroić w grube plastry. Brokuła umyć i podzielić na różyczki. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą do wysokości przykrywającej warzywa. Gotować do miękkości. Następnie lekko przestudzić i zblendować na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Przygotować grzanki: bułkę pokroić w drobna kostkę, wrzucić na suchą patelnię i smażyć do czasu aż grzanki będą ładnie zrumienione. Przygotowaną zupę podawać z kleksem jogurtu naturalnego i grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy