Zielone szpinakowe kopytka z masłem szałwiowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 3 osób

Smak szpinaku jest wyczuwalny a kolor wyrazisty. Z masłem szałwiowym są pyszne!!

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 kg zmielonych ziemniaków
    2 jajka
    100 gram świeżego szpinaku
    200 gram mąki pszennej+do podsypywania
    4 łyżki mąki ziemniaczanesól
    woda
    50 gram masła
    kilka listków szałwi

Zielone szpinakowe kopytka z masłem szałwiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak blendujemy z jajkami. Ziemniaki mieszamy z masą jajeczną i mąkąmi. Formujemy rolki i kroimy je na kopytka. Wrzucamy na osolony wrzątek.
  • 2. Na maśle smażymy szałwi i masłem polewamy kopytka.

Porady

Masa będzie dość lepka ale nie dosypujmy za dużo mąki aby kopytka pozostały delikatne.

Komentarze

Podobne przepisy