zielone spaghetti...

0 (0 ocen)

przepis z opakowania po szpinaku. Ja osobiście nie cierpię szpinaku ale w tej wersji dla mnie jest zjadliwy

Składniki:

  • torebka świeżego szpinaku (250g)
    makaron spaghetti
    200g śmietany 18%
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    sól i pieprz

Zielone spaghetti... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do której wyciskamy czosnek.
  • 2. Szpinak płuczemy, osuszamy, rwiemy na cząstki i wrzucamy na patelnię. Wszystko mieszamy.
  • 3. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 10 min. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku. Następnie mieszamy z makaronem i gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy