Zielone spaghetti z awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nieco inne spaghetti

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti

    pół dojrzałego awokado

    1 łyżeczka soku z cytryny

    1 ząbek czosnku

    sól morska gruboziarnista z młynka

    szczypta pieprzu cytrynowego

    4 łyżki prażonych posiekanych orzechów włoskich

    natka pietruszki

    kawałek żółtego twardego sera

Zielone spaghetti z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu.

    Z awokado wybieramy miąższ,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku,solimy do smaku,przyprawiamy pieprzem i rozgniatamy blenderem na papkę. Powstałą papkę mieszamy z ciepłym odsączonym makaronem i wykładamy na talerze. Ser ścieramy na bardzo drobnych oczkach tarki,posypujemy nim makaron. Posypujemy także orzechami i posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy