Zielono mi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki, smaczny i tani obiad makaronowy. Propozycja na bezmięsny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 paczki makaronu na łazanki
    1 cukinia
    1 pietruszka korzeń
    6 liści kapusty pekińskiej
    1/2 kalarepy
    4 łyżki śmietany kwaśnej
    tłuszcz do smażenia
    wegeta, pieprz, maggi, zioła prowansalskie

Zielono mi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Kapustę pekińską poszatkować, cukinię pokroić w większa kostkę, kalarepę w drobniejszą kostkę, a pietruszkę korzeń zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Smażenie warzyw 2. Cukinię, pietruszkę zieloną i kalarepę przysmażyć na tłuszczu. Gdy będą miękkie podlać wodą, tak by wytworzy się sos.
  • Makaron 3. Makaron ugotować.
  • warzywa z sosem 4. W garnuszku śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami sosu spod warzyw wymieszać i wlać do przysmażonych warzyw, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem, maggą i ziołami prowansalskimi, zagotować.
  • danie zielono mi 5. Na talerz nałożyć ugotowany makaron, polać warzywami z sosem.

Porady

Zamiast makaronu na łazanki można użyć swój ulubiony.

Komentarze

Podobne przepisy