,,Zielono mi”- kolorowa sałatka z sosem

0 (0 ocen)

Pożywna i syta sałatka z kurczakiem, warzywami i serem feta. Całość dopełnia keczupowo-majonezowy sos. Oczywiście dla dbających o linię bez sosu.

Składniki:

  • 1 brokuł
    200 g fasolki szparagowej zielonej
    500 g kurczaka
    Przyprawa do gyrosa
    2 pomidory
    1 ogórek
    150 g sera feta
    Olej do smażenia
    Sos:
    4 łyżki keczupu
    4 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku

,,zielono mi”- kolorowa sałatka z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł kroimy na mniejsze różyczki. Fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora oraz ser feta kroimy w kosteczkę, ogórka w pół plastry. Wszystkie warzywa, kurczaka oraz ser feta mieszamy ze sobą, polewamy sosem z keczupu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy