Ziemniaczane talarki z patelni

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łatwy przepis - bardzo smaczny nieraz do obiadu dobrze zrobić coś innego niż tylko gotowane ziemniaki bardzo smakują z mięsem (mielone, schabowe mięso pieczone) i surówką .

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 ziemniaków
    Olej
    Sól
    przyprawa do ziemniaków

Ziemniaczane talarki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w talarki i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Pierw smażymy by się zarumieniły, a potem pod przykryciem do chwili, aż krążki będą miękkie i rumiane. Po wszystkim na talerzu posolić ziemniaczki i doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy