Ziemniaczano-jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Urozmaiciłam ją oliwkami, które po prostu uwielbiam.

Składniki:

  • ● 4 ziemniaki
    ● 2 białe i 1 czerwona cebula
    ● 2 kiszone ogórki
    ● 2 jajka
    ● 5 dag czarnych oliwek bez pestek
    ● łyżka oliwy
    ● łyżeczka octu winnego
    ● sól, pieprz
    ● gałązka natki pietruszki do dekoracji

Ziemniaczano-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki starannie szorujemy
    i gotujemy w mundurkach w osolonej wrzącej
    wodzie. Odcedzamy, studzimy
    i obieramy. Kroimy
    w średniej wielkości kostkę.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy.
    Kroimy w plastry.
  • 3. Cebule obieramy i kroimy
    w półplastry, a ogórki w plastry.
    Wszystkie składniki
    mieszamy, dodajemy oliwki.
    Mieszamy z oliwą i octem.
    Doprawiamy pieprzem i solą.
    Ponownie mieszamy.
    Wstawiamy na pół godziny
    do lodówki. Przed podaniem
    dekorujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy