Ziemniaczki na hiszpańską nutę.

0 (0 ocen)

Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska.

Składniki:

  • 8 małych ziemniaczków lub więcej
    1 papryka
    100 g sera mozzarella lub pleśniowego (zależy od nastroju)
    16 czarnych oliwek
    oliwa z oliwek, sól, pieprz, ząbek czosnku

Ziemniaczki na hiszpańską nutę. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w całości. Pilnować ,by się nie rozgotowały.
    Każdy przekroić na pół, posmarować oliwą z wyciśniętym czosnkiem, posypać solą i pieprzem. Mogą być zioła.
    Pozostawić na 30 min.
    Paprykę pokroić na kawałki stosowne do ziemniaka i grillować na patelni.
    Na każda połówkę ziemniaka położyć kawałek sera, następnie paprykę i oliwkę.
    Łączymy wykałaczką i opiekamy w piekarniku w temp.200stop.,aż ser zacznie się topić.
    Możemy podać sos czosnkowy lub ajwar.

    PS. Jeżeli zaserwujemy jeszcze kawałek mięska i miskę sałaty to mamy elegancki obiadek.
    Smaczności!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy