Ziemniaczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ziemniaczki myję i gotuje w mundurkch żeby były takie poł na pół
2. w miedzy czasie jak ziemniaki się gotują robię farsz: cebulę kroję w kostkę, pieczarki w poł plasterki, boczek kroję w cienkie paseczki wszystko smażę razem pod koniec dodaję czosnek polrojony w plasterki i przyprawiam do smaku.
3. odlewam ziemniaczki i pozostawiam do wystudzenia
4. kiedy ziemniaczki wystygną scinam kawałek i wydrązam srodek to co wyjełam pokroiłam i dodałam do farszu
5. nałożyłam farsz do ziemniaczków, posypałam potartym serem
6. Piekę w temp. 180 stopni przez 35 minut
7.w czasie jak ziemniaczki się pieką robie sos czosnkowy
8. ziemniaczki po wyjęciu jeszcze ciepłe polewam sosem czosnkowym
Komentarze