Złote kotlety

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, interesuję się sztuką i kuchnią.

Składniki:

  • ● 30 dag mielonego mięsa
    ● 2 szkl. drobnej kaszy jęczmiennej
    ● 1 szkl. ryżu
    ● jajko
    ● czosnek
    ● 15 dag żółtego sera
    ● ok. 1/2 szkl. bułki tartej i do panierki
    ● cebula
    ● przyprawa do mięsa mielonego
    ● sól, pieprz
    ● olej
    Sos:
    ●2 łyżki mąki
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● kostka rosołowa
    ● koncentrat pomidorowy
    ● łyżka słodkiej papryki

Złote kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy z cebulą,
    czosnkiem i przyprawą.
    Kaszę i ryż gotujemy. Ser
    ścieramy na tarce. Ostudzone
    mięso mieszamy
    z resztą składników, doprawiamy.
    Formujemy kotleciki,
    panierujemy i smażymy.
  • 2. Sos: gotujemy 1/2 l wody
    z kostką. Resztę składników
    mieszamy, wlewamy
    do bulionu i zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy