ŻÓŁTO- ZIELONY MISZ MASZ Z PODSMAŻANYM MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jednogarnkowe danie,a moze nie...jednopatelniowe...Smakuje kazdemu.Dodatek aromatycznych ziól nadaje fajny zapach i aromat.Polecam

  • 25 min

Składniki:

  • po 30 dag:pieczarek,boczku wędzonego(jesli surowy to pól kg,ja uzyłam surowego),makaronu rurki,
    1 duża lub 2 male cebule
    1/3 puszki groszku
    1/3 puszki kukurydzy
    bazylia,oregano,czosnek,sól,pieprz
    garść tartej mozzarelli(mozna pominąć)

Żółto- zielony misz masz z podsmażanym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kroimy 1. Pieczarki kroje w plasterki,cebule w piórka
  • Podsmażamy 2. Pieczarki podsmazamy na patelni,jak się przyrumienią dodajemy cebulkę.Doprawiamy sola i pieprzem
  • gotowe 3. Jesli mamy wedzony boczek,to kroimy w kosteczkę dodajemy do patelni z pieczarkami i cebulką.Jesli surowy,kroimy i zrumieniamy.Bierzemy wyższą patelnię do duszenia,przekładamy pieczarki,cebulkę,boczek,dorzucamy groszek ,kukurydze i wczesniej ugotowany makaron al dente,Przeciskamy czosnek przez praskę dorzucamy na patelnie.Wszystko razem mieszamy,podgrzewamy.Dorzucamy przyprawy,posypujemy mozzarella.Podsmazamy ok.2 minut,mieszajac.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy