Zupa brokułowo-kalafiorowa

0 (0 ocen)

Kalafior i brokuł należą do moich ulubionych warzyw

Składniki:

  • kalafior 1/2 główki
    brokuł 1
    udko z kurczaka 1
    sól i pieprz
    cukier 1 szczypta
    marchew 2
    pietruszka 1
    ziemniaki 2
    masło 2 łyżki
    mąka 1 łyżka
    woda 6 szklanek

Zupa brokułowo-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko zalej wodą i doprowadź do wrzenia,zmniejsz ogień. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Kalafior i brokuł podziel na różyczki,dodaj do go gotujących się warzyw. Gotuj ok 10 minut.
    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę,dodaj do gotującej się zupy i gotuj przez następne 10 minut. Na patelni rozpuść masło,dodaj mąkę z przemieszaj. Lekko zarumień. Zasmażkę dodaj do zupy.
    Zupę dopraw solą,pieprzem i cukrem

Komentarze

Podobne przepisy