Zupa buraczkowo dyniowa na udku

0 (0 ocen)

  • 40 min

zupa z wkładką mięsną

  • 40 min

Składniki:

  • 2 udka
    1 marchewka
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 burak gotowany lub pieczony
    300 g dyni
    1 kalarepka
    2 ziemniaki
    pół cebuli
    4 ząbki czosnku
    szczypta kminku
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    2 łyżki octu jabłkowego
    200 ml śmietany 18%

Zupa buraczkowo dyniowa na udku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Udka umyć, przekroić na 4 mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z dodatkiem marchewki i cebuli oraz ziela angielskiego. Warzywa pokroić w kostkę, najpierw dodać ziemniaki , po 10 minutach dynię, burak i kalarepkę, oraz przyprawy. Pod koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku octem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy