Zupa cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeden z przepisów z wielkiej magicznej księgi mojej teściowej.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    2 kostki rosołowe
    2 duże cytryny
    200 ml śmietanki
    2 żółtka
    2 woreczki ryżu białego
    zacierka (100 ml wody i około 2-3 łyżki mąki)

    Przyprawy:cukier, pieprz biały

Zupa cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 3 litrowym garnku przygotowujemy wywar. W szklance mieszkamy śmietanę, z sokiem z 1,5 cytryny i 2 żółtkami. Mieszankę dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 5 minut na wolnym ogniu. Zupę można zaciągnąć (ale nie trzeba). Można do smaku przyprawić cukrem i białym pieprzem. Podajemy z ryżem i przystrajamy cytrynką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy