zupa cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczna , orzeżwiająca

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka ,1 cytryna , 1 torebka ryżu , 3 kostki bulionowe , 1 marchew nieduża , kilka gałązek natki pietruszki , śmietana 18 procent 2-3 łyżki , sół , pieprz do smaku

Zupa cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wlać 2 litry wody ,włożyć pierś , zagotować , dodać ryż , marchewkę i kostki bulionowe . Cytrynę obrać ze skórki , czesć skórki dodac do zupy (bez białej części ), pogotować , potem wyjac . Piers kurczaka po ugotowaniu wyjąć i pokroić w paski . Z całej cytryny wycisnąć sok i wlać do zupy. Na koniec dodać śmietane i posypać natka pietruszki , doprawić do smaku .

Porady

ugotowaną skórkę z cytryny można drobno pokroić i też dodać do zupy .Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśne smaki może dodać jeszcze sok z połowy cytryny .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy