ZUPA DYNIOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dynia

  • 30 min

Składniki:

  • Dynia
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 litr wywaru warzywnego
    2 łyżki masła do smażenia
    sól
    pieprz
    papryczka chili
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    pestki słonecznika

Zupa dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać i pokroić w kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek i cebulę na małym ogniu. Dodać dynię i dusić 10 min.
  • 3. W osobnym garnku podgrzać bulion warzywny i dodać podsmażoną dynię. Gotować 10 min następnie doprawić solą i pieprzem oraz papryczką chili.
  • 4. Zmiksować na gładką masę. Następnie podgrzać i dodać śmietanę .
  • 5. Na suchej patelni prażyć pestki słonecznika 2-3 min.
  • 6. Zupę podawać z grzankami i odrobiną prażonego słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy