Zupa dyniowa z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa na chłodniejsze dni z dyni i czerwonej soczewicy. Gęsta i sycąca.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g obranej i oczyszczonej dyni
    1 szklanka czerwonej soczewicy
    1,5 litra wody
    1 łyżeczka papryki w proszku
    ok. 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    sól

Zupa dyniowa z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia, wsypać soczewicę. doprawić solą, papryką i pieprzem cayenne. Gotować ok. 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy