1.-GROCH ,KIEŁBASĘ WRZUCAMY DO WODY I GOTUJEMY OK 15 MIN
-WARZYWA OBIERAMY KROIMY W KOSTECZKĘ ,WRZUCAMY DO ZUPY
-DODAJEMY 2 ZĄBKI CZOSNKU -POKROJONE W DROBNA KOSTKĘ
-DAJEMY LIŚĆ LAUROWY,SÓL,PIEPRZ,LUBCZYK
-GOTUJEMY OK 20 MIN (WARZYWA I GROCH MUSZĄ BYĆ MIĘKKIE )
-KIEŁBASĘ WYJMUJEMY Z ZUPY KROIMY W KOSTKĘ RAZEM Z CEBULĄ -LEKKO SMAŻYMY NA 1 ŁYŻCE MASŁA
-DODAJEMY DO ZUPY
2.-ROBIMY ZASMAŻKĘ :
-MASŁO ROZTAPIAMY, DODAJEMY MĄKE MIESZAMY RAZEM I DODAJEMU DO ZUPY
3.-NA KONIEC DODAJEMY MAJERANEK I PIETRUSZKE ZIELONĄ
Komentarze