Zupa kalafiorowo - cukiniowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i sycącą zupę. Przygotowana na domowym rosole z dodatkiem drobnego makaronu. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniego kalafiora
    1 cukinia
    3 marchewki
    2 l rosołu
    10 łyżek drobnego makaronu
    sól do smaku

Zupa kalafiorowo - cukiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kalafiorowo - cukiniowa 1. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka z gotującym się rosołem.
    Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy z wody.
    Cukinię myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w kostkę i razem z kalafiorem dokładamy do garnka z marchewką.
    Gdy warzywa są prawie ugotowane wsypujemy makaron i gotujemy przez około 5 minut.
    Solimy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy