Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta zupa od zawsze gości na moim stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu i przede wszystkim smaczna.

  • 40 min

Składniki:

  • -mięso drobiowe (np. skrzydełka)
    -seler
    -marchewka
    -pietruszka
    -mały por
    -pęczki koperku
    -3 łyżki mąki
    -1/4 szklanki śmietany słodkiej
    -sól i pieprz.

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok.1,5 litra wody.Wrzucamy mięso i włoszczyznę.Marchewkę kroimy w pół talarki.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy ok.30 minut. Wyjmujemy wszystkie składniki oprócz marchewki i wrzucamy posiekany koperek.Chwilę gotujemy aż koperek zmięknie. Do kubeczka wlewamy 1/2 szklanki wywaru,studzimy,dodajemy mąkę i śmietankę.Mieszamy i wlewamy do garnka. Gotujemy jeszcze chwilę. Podajemy z jajkiem lub z ugotowanymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy