Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

  • 3 min

Pyszna, zdrowa i pożywna

  • 3 min

Składniki:

  • żeberko
    2 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    por
    2 kostki rosołowe drobiowe
    około 10 ziemniaków
    ziele angielskie, liść laurowy
    2 pęczki koperku (może być świeży jak i zamrożony)
    śmietana

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka nalać wody dodać żeberko, ziele angielskie i listek laurowy, zagotować. Warzywa obrać, umyć pokroić dodać do zupy wraz z kostkami rosołowymi. Kiedy żeberko będzie miękkie dodać ziemniaki. Jak ziemniaki się ugotują wrzucić koperek (jak świeży to go umyć, drobno posiekać). Zabielić śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy