Zupa-krem warzywno-koperkowa

0 (0 ocen)

Syty i smaczny krem , idealny na pierwsze danie :)

Składniki:

  • 1 średni brokuł
    4 średnie marchewki
    3 średnie ziemniaki
    1duża biała cebula
    1/2 pęczka koperku
    100g.kremowego serka topionego ( 1 bloczek)
    1 łyżeczka:
    soli , pieprzu , czosnku granulowanego
    szczypta chili
    kwaśna śmietana 18%

Zupa-krem warzywno-koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Warzywa myjemy , obieramy . Marchew i ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki , cebulę w piórka , brokuła dzielimy na różyczki.
    Całość zalewamy wodą , gotujemy do miękkości warzyw.
  • przed zblenderowaniem 2. Do miękkich warzyw dodajemy serek topiony i posiekany drobno koperek , gotujemy do całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy , zdejmujemy z ognia. Miksujemy blenderem na gładki krem ( w razie potrzeby doprawiamy do smaku)
    Podajemy z kleksem kwaśnej śmietany 18 %.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy