Zupa krem z kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybka, syta i bardzo smaczna zupa z kukurydzą smażoną cebulką z boczkiem. Zupa gotowana na mleku i bulionie z ziemniakami.

  • 25 min

Składniki:

  • kukurydza 1 puszka
    mleko 300 ml
    bulion 200 ml
    marchew 1 sztuka
    ziemniak 3 sztuki
    boczek 6 plastrów
    cebula 1 sztuka
    czosnek 2 ząbki
    kurkuma do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    curry do smaku

Zupa krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zmiksować wraz z kukurydzą i obranymi ząbkami czosnku.

    Na bulionie ugotować obrane ziemniaki i marchew pokrojone w mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę boczek również razem podsmażyć.

    Do bulionu z warzywami dodać kukurydze zmiksowaną z mlekiem, wymieszać gotować 5 minut. Dodać usmażoną cebulkę i boczek. Doprawić do smaku.

    Całą zupę zmiksować i zagotować.
    Przelać do talerzy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy