Zupa- krem z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa-krem: Pyszna! Syta! Warzywna!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości marchewki
    6-10 ziemniaków (w zależności od wielkości)
    por
    1 kg pieczarek
    2 kostki rosołowe
    2l wody
    przyprawy: pieprz, Wegeta
    20 dag. startego sera żółtego
    natka od pietruszki/ szczypior
    chleb tostowy

Zupa- krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy wodę, dodajemy 2 kostki rosołowe.
  • 2. obieramy, czyścimy pieczarki, kroimy.
    podsmażamy pieczarki na patelni i wrzucamy do wcześniej zagotowanej wody.
  • 3. obieramy ziemniaki, marchew, por i kroimy je.
    wrzucamy do garnka. Doprawiamy według uznania.
  • 4. gotujemy przez ok 20 minut.
    Miksujemy wszystko.
  • zupa-krem z pieczarek 5. Przygotowujemy grzanki z chleba tostowego (ew. groszek ptysiowy).
    Kroimy natkę,(szczypior) trzemy żółty ser. Posypujemy grzanki.

Komentarze

Podobne przepisy