Zupa- krem z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g pomidorów- obranych ze skóry
    30 g marchwi
    70 g przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki śmietany 30%
    natka pietruszki
    2 kostki rosołowe
    30 g cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka cukru
    30 g masła
    1 litr wody
    przyprawa uniwersalna
    0/5 szklanki ryżu

Zupa- krem z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, cebulę, czosnek, marchew rozdrabniamy blenderem i dodajemy do wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. Dodajemy cukier, przyprawę uniwersalną, masło i ryż. Gotujemy 20 minut. Po tym czasie dodajemy pietruszkę i przecier pomidorowy oraz śmietanę. Chwilkę gotujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy