zupa krem ze szparagów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię zielone zupy. Mam takie przekonanie, że wszystko co zielone jest zdrowe:) A ta zupa jest też nawet i smaczna:)

  • 30 min

Składniki:

  • - pęczek zielonych szparagów
    - bulion warzywny 0,5 l
    - cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżka masła
    - pieprz i sól do smaku

Zupa krem ze szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy i odrywamy stwardniałe końcówki. Kroimy na kawałki. Wrzucamy do bulionu warzywnego i gotujemy przez chwilę. Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle i dodajemy do szparagów. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko miksujemy blenderem i zupa jest już gotowa.

Porady

Można podawać z kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy