ZUPA KUKURYDZIANA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczna w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 ml bulionu
    1 puszka kukurydzy
    150 ml mleka
    1 duża marchewka z rosołu

Zupa kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odsączamy z zalewy,przekładamy do wysokiego naczynia ,wlewamy mleko i blendujemy.
    Bulion wlewamy do garnka i zagotowujemy,dodajemy zblendowaną kukurydzę,zagotowujemy.Zmniejszamy
    ogień i wrzucamy pokrojoną marchewkę,doprawiamy do smaku(ja dodałam pół łyżeczki kurkumy).Mieszamy i
    wyłączamy gaz.Podajemy z makaronem,ryżem lub czystą zupę.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy