Zupa marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Młoda marchewka się pokazała a z takiej jest najlepsza zupa.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
    • 2 kg marchwi
    • Vegeta
    • Cukier
    • Sól
    • ½ kostki masła prawdziwego
    • 2 łyżki maki pszennej
    • 15 dag boczku
    • Kilka ziemniaków

Zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. 1. Mięso wkładamy do garnka i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
    2. W tym czasie co gotuje się nam rosół obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
    3. Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli.
    4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
    6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
    7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
    8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
    9. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy