ZUPA MARCHEWKOWA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Gdy przyjeżdża do mnie w odwiedziny wnuczek zawsze prosi o tą zupę.Jest smaczna i zdrowa.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże marchewki
    6 ziemniaków
    po kawałku selera i pietruszki
    1 śląska kiełbasa
    2 cienkie parówki
    śmietana 12% (mały kubeczek)
    1 ząbek czosnku
    1 czubata łyżka mąki
    15 dag makaronu
    liść laurowy, 4 angielskie ziela
    sól, pieprz, mielona słodka papryka, jarzynka
    zielona pietruszka (kilka gałązek)

Zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa marchewkowa 1. Do garnka włożyć obrane seler, pietruszkę, liść laurowy, angielskie
    ziele i czosnek, posolić. Gotuj przez 10 minut. Dodaj obrane, pokrojone w
    kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki zaczną mięknąć. Marchewkę
    zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem z makaronem wsypać do garnka.
    Po 10 minutach dodaj wędlinę pokrojoną w duże kawałki. Mąkę wsyp do
    kubeczka i rozprowadź z odrobiną zimnej wody, dolej śmietanę,
    dokładnie wymieszaj. Wlej do garnka z zupą. Dorzuć przyprawy i drobno
    posiekaną zieloną pietruszkę. Gotuj przez 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy