Zupa misz-masz

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo łatwa w wykonaniu zupa, która bardzo smakuje całej mojej rodzince.

  • 45 min

Składniki:

  • 300g mięsa mielonego z łopatki
    3 średnie marchewki
    1 mała pietruszka
    3 średnie ziemniaki
    200g pieczarek
    mała cebula
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz ziołowy, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

Zupa misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mieso mielone. Pieczarki kroimy w palsterki i podsmażamy na oliwie z cebulą. W garnku zagotowujemy ok. 1,5l wody. Dodajemy marchew, petruszkę, oraz podsmażone mięso, pieczarki i cebulę. Gotujemy 20 min. Dodajemy fasolkę, kukurydzę i pokrojone ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna do smaku. Gotujemy jeszcze ok.10min. i dodajemy koncentrat pomidorowy. Zupę można zagęścić mąką pszenną wymieszną z wodą.

Porady

Do zupy można dodać kluseczki przygotowane z mąki pszennej i wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy