Zupa pekińska z makaronem jajecznym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam, jest pyszna.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duże udo z kurczaka
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    sól
    kilka kulek czarnego pieprzu
    mała puszka kukurydzy 170 g
    1/2 małej kapusty pekińskiej
    150 g makaronu nitki Lubella jajeczna 5 jaj
    2 łyżki majonezu
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    sól do smaku

Zupa pekińska z makaronem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krojenie kapusty pekińskiej 1. Z warzyw i mięsa z dodatkiem pieprzu,soli ugotować bulion. Warzywa przeznaczyć na sałatkę warzywną. Mięso ładnie oddzielić od kości i poszarpać na kawałki. Bulion przecedzić.
    Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną kapustę pekińską ( można pominąć jej grubsze części podczas krojenia ). Następnie dodać odsączoną na sicie kukurydzę i ugotowany wg przepisu na opakowaniu makaron nitki. Dodać jeszcze dwie łyżki majonezu, pieprz kolorowy świeżo mielony i sól do smaku. Na talerzu ułożyć poszarpane mięso i zalać gorącą zupą.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy