Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

Idealna zupa dla każdego:)

Składniki:

  • Pieczarki 15 szt,
    Ziemniaki 6-8 szt,
    Marchewka 2 szt,
    Cebula 1 szt,
    Śmietana 18%.

    PRZYPRAWY:
    Majeranek,
    Sól,
    Pieprz.

    Wywar:
    Woda 4-5 szkl,
    przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka,
    Kostka warzywna 1 szt,
    Ziele ang. 4-5 ziarenek,
    Liśc laurowy 4 szt.

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na wywar gotujemy w garnku . Do wywaru ścieramy marchewkę(obraną) na grubych oczkach.Ziemniaki obieramy kroimy na małe kwadraciki i wrzucamy do garnka. Pieczarki i Cebule kroimy drobno i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy 2 lyzki majeranku. Cała zawartośc z patelni umieszczamy w garnku,mieszamy i doprawiamy do smaku według gustu. Na koniec dodajemy śmietanę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy