Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pachnąca i aromatyczna

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg. Pieczarek
    1 mała cebula
    0,5 kg. Skrzydełek
    3 łyżki wegety
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek pora
    ½ selera
    Ziele angielskie
    ½ kubeczka śmietany
    2 łyżki mąki
    1 pęczek natki pietruszki
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyża masła

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na skrzydełkach i warzywach gotujemy wywar rosołowy, dodajemy do niego pokrojone i przesmażone z cebulką pieczarki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wegetą. Gotujemy ok. 30 minut . Dodajemy posiekaną natkę. 2 łyżki mąki przesmażamy z masłem i powstałą zasmażkę dodajemy do zupy . Zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy