Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dla wielbicieli pieczarek będzie jak znalazł

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    1 cebula
    Łyżka masła
    1 ½ litra rosołu (może być z kostki)
    Mała śmietana 12%
    Zupa pieczarkowa w torebce
    Makaron świderki
    Sól,pieprz

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone pieczarki zeszklić na maśle łącznie z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Doprawić solą i pieprzem – smażyć kilka minut. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem. Dodać makaron i gotować razem około 15 minut. Zupę rozprowadzić w 100 ml zimnej wody i wlać do garnka. Gotować 5 minut. Na koniec dodać śmietanę. Zagotować.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy