Zupa pieczarkowa z dynią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczna aromatyczna i sycaca zupa-polecam

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 2, 5l wody
    3 ziemniaki
    1 marchew
    6-7 pieczarek
    ½ batatu
    1\2 korzenia pietruszki
    1 mała cebula
    2 liście laurowe

    sól
    pieprz
    magii
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka ziarenek pieprzu białego
    śmietana
    świeża natka pietruszki
    kurkuma do oprószenia dyni przed smazeniem
    oraz kawałek dyni pokrojonej w kostke.
    tłuszcz

Zupa pieczarkowa z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dynie kroimy w drobna kostke , oprószamy kurkumą i pieprzem i szklimy na niewielkiej ilosci oliwy na lekko rumiano.
    Pieczarki myjemy kroimy w mniejsze plasterki .
    Ziemniaki i marchew oraz pietruszke droimy w drobna kostkę.
    Cebulę przepoławiamy i podsmażamy na palniku .

    2. Do gotującej się wody wrzucamy warzywa dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, biały pieprz, podsmażoną cebulę, obrany korzeń pietruszki oraz obrany batat pokrojony w słupki, gotujemy az warzywa zmiękną.
    Następnie dodajemy pokrojone pieczarki,, gotujemy na średnim ogniu 10-15 minut , Na koniec dodajemy podsmazona dynię , doprawiamy przyprawami, wlewamy smietanę,całosc zagotowujemy.
    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy