Zupa pieczarkowa z muszelkami

0 (0 ocen)

Pyszna zupka ze świeżych pieczarek, która posmakuje każdemu.

Składniki:

  • 1 kg. pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    100 ml. śmietanki
    2 łyżki mąki
    200 g. Makaron muszelki
    1 kostka warzywna
    pęczek koperku
    sól ,pieprz
    1 litr wody

Zupa pieczarkowa z muszelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Zagotować je z wodą i pokrojoną w kosteczkę marchewką i cebulą. Dodać kostkę warzywną . Kiedy pieczarki będą już miękkie dodać makaron. Śmietankę rozmieszać z mąką i odrobiną wody. Pokroić koperek i dodać do zupy, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 15-20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy