Zupa po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna i pożywna.

  • 30 min

Składniki:

  • -30 dag boczku
    -2 puszki kukurydzy konserwowej
    -1 puszka suszonych pomidorów
    -40 dag papryki konserwowej
    -1 łyżeczka oregano
    -1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    -2 łyżeczki czosnku w proszku
    -300 g koncentratu pomidorowego
    -1 marchew
    -sól i pieprz
    -1 duża cebula
    -1 łyżka vegety, liść laurowy

Zupa po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka o pojemności 2 litrów wlewamy wodę do połowy. Wsypujemy vegetę i wrzucamy liść laurowy. Doprowadzamy do wrzątku. Wrzucamy pokrojone w kostkę marchew i boczek. Wrzucamy pokrojoną cebulę. Gdy marchewka jest miękka, dodajemy kukurydzę, suszone pomidory oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gotujemy chwilę na małym ogniu. Dodajemy koncentrat oraz przyprawy. Gotujemy ok 5 min. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy