ZUPA POROWA

0 (0 ocen)

A jednak można polubić pory..

Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
    2 pory
    1 marchewka
    20 dkg pieczarek
    1 serek topiony ziołowy
    0,5 szk śmietany
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
    2 kostki rosołowe
    przyprawy

Zupa porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zrumienić na oleju,dodać startą na tartce marchewkę , pokrojone w plastry pieczarki , chwilę razem smażyć.Zalać 1 litrem wody,gotować. Pory pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.Dodać do zupy razem z kostkami rosołowymi.Serek rozprowadzić gorącym wywarem,wymieszać ze śmietaną i dodać do zupy ,przyprawić do smaku.W razie potrzeby można rozrzedzić dolewając wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

4.5 (199 ocen)

Zupa porowa