Zupa porowa

0 (0 ocen)

Smak mojego dzieciństwa - taką zupę często gotowała mi mama. Teraz i ja ją gotuję dla mojego synka.

Składniki:

  • 3 skrzydełka
    3 marchewki
    1 duży por
    1/2 selera
    1 pietruszka
    100 ml śmietanki 36%
    sól pieprz

Zupa porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, selera i marchew obieramy. Marchewki kroimy w plasterki
  • 2. Pora kroimy w cieniutkie plasterki
  • 3. Do garnka dodajemy skrzydełka, warzywa, 2 liście laurowe oraz 3 ziela angielskie, Całość zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu 30 minut
  • 4. Po tym czasie z zupy wyciągami skrzydełka, pietruszkę oraz seler. DO zupy dodajemy śmietankę i mieszamy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

4.5 (199 ocen)

Zupa porowa