Zupa porowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • biała część z pora 2 sztuki duże
    kostki bulionowe 2 szt
    pieczarki 1/2 kg
    mięso mielone drobiowe 70 dag
    serki topione śmietankowe 2 sztuki duże
    koperek
    sól
    pieprz

Zupa porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory - części białe pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy jeszcze pół godziny. Mięso doprawiamy tak jak na mielone i łyżeczką małe porcje ( ja robiłam kuleczki) wrzucamy do zupy, gotujemy 10 minut, pieprz, sól do smaku i na koniec zaprawiamy serkami (wrzucamy je do zupy i gotujemy, aż do rozpuszczenia), dodajemy koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy