Zupa serowo - porowa z tortelloni, bekonem i mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dla fanów sera to prawdziwa uczta dla podniebienia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA :

    1 por
    1 l bulionu warzywnego
    200 g serka topionego gouda
    100 g śmietankowego serka topionego
    100 g śmietanki 30 %
    1 ząbek czosnku

    PONADTO:

    200 g wołowego mięsa mielonego
    50 g bekonu
    400 g tortelloni serowego

Zupa serowo - porowa z tortelloni, bekonem i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyścić. Pokroić w grubsze plasterki.
  • 2. Bulion zagotować, wrzucić pokrojonego pora.
  • 3. Bulion gotować na małym ogniu, dodać serki topione i śmietanę.
  • 4. Mięso mielone usmażyć razem z bekonem.
  • 5. Czosnek obrać, drobniutko posiekać, dodać do zupy.
  • 6. Na sam koniec dodać tortelloni, pozwolić, by zupa postała jeszcze ok. 10 minut na wyłączonym palniku,
  • 7. Podawać z usmażonym mięsem mielonym.
  • 8. Inspiracja : niemieckie czasopismo kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy