Zupa szpinakowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Czas na szpinak którego mam pod dostatkiem. A więc postanowiłam zrobić taką o to zupkę.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pęczki szpinaku
    3l wywaru z rosołu
    2marchewki
    2pietruszki
    7 ziemniaków
    180g śmietany
    2łyżki mąki pszennej
    2ząbki czosnku
    5jaj ugotowanych na twardo
    1laska zwykłej kiełbasy

Zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i warzywa obieram, myję, kroję w kostkę i wrzucam do wywaru gotując na małym ogniu do miękkości.
    Szpinak myję i również kroje w cienkie małe paski. Gdy warzywa są już miękkie wrzucam szczaw, mieszam i gotuję jeszcze dodatkowo 10_15min.
    . Mąkę mieszam ze śmietaną i odrobiną wody. Następnie dodaję troszkę zupki aby zahartować i wlewam do całości wywaru. Chwilę podgotować. Na koniec dodajemy pokrojone jajko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy