Zupa szpinakowa krem z makaronem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna zupa szpinakowa z dodatkiem makaronu i jajka. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g liści szpinaku
    4 ząbki czosnku
    150 g selera
    1 łyżka masła
    400 ml rosołu
    3 ugotowane na twardo jajka
    20 dag ugotowanego makaronu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    śmietanka 30%

Zupa szpinakowa krem z makaronem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i odsączamy z wody. Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez 5 minut. Wlewamy rosół i zagotowujemy.
    Szpinak kroimy i dokładamy do garnka i gotujemy. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku i blendujemy.
    Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Zupę przelewamy na talerze i podajemy z makaronem, jajkiem i śmietanką.

Komentarze

Podobne przepisy