Smaczna i pożywna zupa szpinakowa z dodatkiem makaronu i jajka. Polecam.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
100 g liści szpinaku
4 ząbki czosnku
150 g selera
1 łyżka masła
400 ml rosołu
3 ugotowane na twardo jajka
20 dag ugotowanego makaronu
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 30%
Zupa szpinakowa krem z makaronem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy i odsączamy z wody. Czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez 5 minut. Wlewamy rosół i zagotowujemy.
Szpinak kroimy i dokładamy do garnka i gotujemy. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku i blendujemy.
Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Zupę przelewamy na talerze i podajemy z makaronem, jajkiem i śmietanką.
Komentarze