Szpinakowa z kokosową nutą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera najwięcej składników mineralnych oraz witamin. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! :)

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 litra bulionu z włoszczyzny
    500 g szpinaku (u mnie mrożony rozdrobniony)
    2 ząbki czosnku
    pół szklanki mleczka kokosowego
    garść prażonych płatków migdałowych
    sól, pieprz

Szpinakowa z kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa szpinakowa 1. Do gotującego się bulionu wrzucamy szpinak, gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Na sam koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez krótka chwilę. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni aż zmienią się na złoty kolor. Podajemy z zupą.

Porady

Rada: jeśli uznacie, że zupa ma zbyt mdły smak, można dodać do niej tarty chrzan. Zupa świetnie smakuje też ze smażonym kurczakiem oraz gotowanym jajkiem albo makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2013

Komentarze

Podobne przepisy