Zupa warzywna samo zdrowie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kostkę namocz , dobrze opłukaj i wrzuć do garnka.
2.Warzywa obierz i umyj.
Marchewkę pokrój w plasterki.
Ziemniaki pokrój w kostkę .
Kalafior podziel na różyczki.
Fasolę szparagową poprzecinaj na pół.
Kapustę posiekaj w piórka.
Pomidora pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w piórka.
3.Wszystkie warzywa wrzuć do garnka z kostką wołową, dodaj pokrojoną w talarki kiełbasę oraz jedną kostkę rosołową wołową i przyprawy (sól , pieprz, Vegeta ).
4.Gdy warzywa będą miękkie dodaj 3 łyżki śmietany rozrobione w wywarze.
Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i koperek i wszytko razem zagotuj. Smacznego
Porady
Gdybym miała buraczka czerwonego również bym go dodała do zupy, nadaje zupie wyjątkowy smak i kolor:)
Komentarze