Zupa z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna zupka.

  • 40 min

Składniki:

  • ziemniaki 5-7 szt
    boczniaki 7 szt
    marchew 1 szt
    zakwas ok1 1/2 szkl
    kiełbasa biała ok 30 dag
    śmietana 12% 1/2 pojemnika
    liść laurowy
    majeranek
    olej

Zupa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i zalać ok 3 l wody i postawić do gotowania.
    Marchew obrać, pokroić dowolnie, dodać do ziemniaków.
    Kiełbasę pokroić i obsmażyć na małej ilości oleju.
    Boczniaki oczyścić, duże pokroić i razem z kiełbasą i przyprawami dodać do zupy. Gdy grzyby zmiękną dodać zakwas.
    Zagotować i na koniec dodać śmietanę.
    Doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy