Zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę z fasolką szparagową z dodatkiem szpinaku. Polecam na obiad z domowym pieczywem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram fasolki szparagowej
    3 duże marchewki
    4 ziemniaki
    150 gram piersi z kurczaka
    1 litr wody
    garść szpinaku
    1/4 szklanki śmietanki 30 %
    sól do smaku
    natka pietruszki

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z fasolką szparagową 1. Mięso myjemy i kroimy, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dokładamy do garnka.
    Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, myjemy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z fasolką do gotującej się zupy.
    Szpinak myjemy i kroimy na drobno , dokładamy do garnka i gotujemy zupę do miękkości warzyw.
    Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy