Zupa z ryżem i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

990 Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1l bulionu
    20dag fasolki szparagowej żółtej
    10dag ryżu
    2-3 ziemniaki
    2 marchewki
    1 mała pietruszka
    Sól, pieprz
    Suszona natka pietruszki
    Suszony koperek
    0,5 szklanki śmietany

Zupa z ryżem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszka w talarki, fasolkę pozbawiamy końcówek, kroimy na mniejsze kawałki.
    W garnku zagotowujemy rosół, wrzucamy do garnka pokrojone warzywa i ryż. Dodajemy zioła. Zupę gotujemy do miękkości składników. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy, doprawiamy do smaku, podajemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy