Zupa z kalarepką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowa zupa z sezonowych warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 średnie kalarepki
    2-3 marchewki
    1 mała cebula
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    pół szklanki zielonego groszku
    3-4 szklanki bulionu warzywnego
    2 łyżki masła
    sól,pieprz
    posiekany koperek (dowolna ilość)
    1 szklanka śmietany 12 %

Zupa z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,umyc i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. W garnku rozgrzać masło i wrzucić warzywa,chwilę przesmażyć,następnie wlac bulion i gotować do miękkości.
  • 3. Pod koniec gotowania wlać śmietanę,dodać koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy